StoryEditor
Princeza Leonor

Španjolska princeza završila obuku na vojnoj akademiji i dobila titulu viteškinje

Piše desk  /  23.09.2023., 12:17h

Princeza Španjolske Leonor uspješno je završila prvi dio obuke na vojnoj akademiji, a na ceremoniji "Act of Delivery of Sabres" dodijeljena joj je titula viteškinje.

Ova 17-godišnja princeza trenutno prolazi kroz trogodišnju praktičnu vojnu obuku, nakon što je prošlog mjeseca upisala vojnu akademiju u Zaragozi na sjeveroistoku Španjolske.

Tu će provesti godinu dana, prije nego što prijeđe u pomorsku školu, a zatim će treću godinu provesti na General Air Academy. Nasljednica španjolskog prijestolja postat će vrhovna zapovjednica oružanih snaga kada postane monarh.

Nedavno objavljene fotografije s njene obuke prikazuju kako se snalazi na obuci, a djeluje kako da joj je ide dobro, budući da je pri dolasku na obuku rekla da se osjeća poprilično nervozno. Tako se na fotografijama može vidjeti kako istražuje, vježba, ali i pozira s drugim kolegama.

Iako je poznata po svom elegantnom stilu baš kao i njena majka kraljica Letizia, princeza je zamijenila kraljevski glamur za vojnu uniformu i automatske puške.

Podsjećamo, ministrica obrane Margarita Robles u martu je objavila da će prijestolonasljednica Španjolske ove godine započeti svoju vojnu obuku u augustu i navela da je to njena obaveza budući da u svim parlamentarnim monarhijama, prijestolonasljednik mora imati vojnu karijeru.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:32