StoryEditor

Španjolci uhitili mlade s hrvatskim putovnicama: Vjeruju da su dio bande koja pljačka kuće

Piše D  /  13.03.2021., 10:03h

Španjolska policija uhitila je četvero mladih s hrvatskim putovnicama u Santiago de Composteli pod sumnjom da su članovi bande koja pljačka kuće diljem zemlje, prenosi Večernji.hr.

Naime, u tom gradu pokrenut je poseban policijski program zaštite stanovnika od kriminala pa nadziru hotele, hostele, stanove i druge turistički objekte, te provjeravaju putnike koji odsjedaju u njima.

Tijekom nadzora primijetili su dvije žene i dva muškarca u unajmljenom turističkom apartmanu koji su im bili sumnjivi pa su ih pratili i zaustavili na ulici radi legitimacije.

- Jedna od žena skrivala je u robi plastičnu vrećicu u kojoj su bila dva sata marki Rolex i Cartier te nekoliko komada nakita. S obzirom da nije objasnila porijeklo predmeta, a nije ulijevala povjerenje prilikom identifikacije, agenti su ih sve odveli u policijsku postaju na detaljno identificiranje i provjeru - navedeno je u priopćenju policije, prenosi 24sata. 

Policijska istraga ih je povezala s pljačkom u Badajozu, gradu udaljenom 500 kilometara. Tamo je, naime, dva dana ranije prijavljena provala u kuću te krađa satova i nakita. Predmete koji su pronađeni tijekom uhićenja mladih, vlasnici kuće su prepoznali kao svoje.

Policija u Santiago de Composteli zadržala je privedenu četvorku, no kasnije su pustili na slobodu maloljetnog muškarca.

- Riječ je o putujućoj grupi, jednoj od organizacija koje se brzo kreću po zemlji, što je pokazala i ova istraga jer su se samo dva dana nakon provale u Badajozu pojavili na sjeveru Španjolske - kaže policija.

Njihov odvjetnik Claudio Diez-Canseco Núñez kazao je za 24sata kako ne zna kada će početi suđenje, no uvjeren je da će uhićeni biti oslobođeni.

- Oni su nedužni i nepravedno zatvoreni. Nema dokaza da su pronađeni predmeti ukradeni. Sve se temelji na policijskom osjećaju, njihovom uvjerenju, no nema ničega što ih povezuje s navodnom pljačkom u drugom gradu. Nema dokaza da su to bili oni niti da postoji ikakva organizacija

Napominje policija u Španjolskoj često privodi ljude samo zato što im sumnjivo izgledaju i jer su stranci pa da brojni ovakvi slučajevi završe oslobađajućim presudama.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 06:12