StoryEditor
respiratorska mafija

Solakova pomoćnica opet promijenila iskaz: Fikret Hodžić nam nije donio ponudu za respiratore

Piše desk  /  17.11.2021., 14:09h
Nastavkom svjedočenja Sanite Alagić, pomoćnice direktora FUCZ i šefice Sektora za financijsko poslovanje, javne nabave i skladištenje, danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima za spornu nabavu 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Tijekom unakrsnog ispitivanja svjedokinja je kazala da su elektronskim putem dobivali mnoštvo ponuda za kupovinu respiratora i druge medicinske opreme, ali da nisu bili u mogućnosti provjeravati svaku ponudu. Prema njenim riječima, tada je izdata naredba da se zbog epidemiološke situacije smanjuju kontakti, a već su imali i oboljele kolege.

Alagić je naglasila da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH u postupku javnih nabava nije utvrdila nepravilnosti niti im je izdavala ikakve prekršaje.

Tužitelj Mirza Hukeljić predočio je svjedokinji iskaz koji je dala u fazi istrage, a u kojem je navela da je ponudu za respiratore osobno donio Fikret Hodžić. Alagić je danas promijenila iskaz te je kazala da to nije točno i da je ponuda stigla na portirnicu, prenosi Avaz.

Tijekom današnjeg višesatnog unakrsnog ispitivanja u jednom trenutku Alagić je zatražila  kraću pauzu, a nakon pauze članovi Sudskog vijeća također su joj postavili niz pitanja. Jedno od njih bilo je jesu li o prepravkama ugovora o kupovini respiratora bile obaviještene nadležne institucije, na što je svjedokinja odgovorila negativno.

Sljedeće ročište zakazano je za 19. studeni.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:57