StoryEditor

Šokantni snimci s festivala smrti u Izraelu: Borci Hamasa otimaju djevojku i odvode je u zarobljeništvo

Piše desk  /  08.10.2023., 15:25h

Šokantni snimci otmice 25-godišnje djevojke s festivala od strane boraca Hamasa pojavili su se na internetu. Uznemirujući video prikazuje Nou Argamani kako moli za svoj život dok sjedi na stražnjem dijelu motocikla jednog od napadača.

Argamani je prisilno odvedena od strane naoružanih muškaraca i snimljena dok viče: "Nemojte me ubiti! Ne, ne, ne."

Njen dečko Avi Nathan također je viđen kako ga Hamasova grupa zarobljava, izvještava New York Post koji također navodi da Nathan vodi kao nestao.

Par je bio na jugu Izraela kako bi prisustvovao glazbenom festivalu kada su ih pripadnici Hamasa oteli i odvukli iz Izraela u Gazu.

Na internetu su se kasnije pojavili i snimci kako je Noa živa u zarobljeništvu te intervju s njezinim ocem koji moli da se njegova kćerka vrati živa i zdrava.

"Napravimo mir s našim susjedima na svaki mogući način. Želim svoju kćerku natrag. Dosta ovih ratova. I na drugoj strani postoje zarobljenici, i na drugoj strani postoje majke koje plaču. Mi smo dva naroda s istim ocem. Zbog ovih stvari, stvorimo pravi mir", kazao je Jacob Argamani.

Jedna od posjetiteljica festivala opisala je situaciju kada su borci Hamasa upali i počeli pucati po ljudima.

- Vidjela sam kako ljudi umiru posvuda uokolo. Bila sam vrlo tiha. Nisam plakala, nisam ništa radila - rekla je za BBC Gili Yoskovich.

- Ja sam... disala i govorila: ‘Ok umrijet ću. U redu je, samo diši, samo zatvori oči‘ - priča Gili.

Dnevnik.ba

 

27. travanj 2024 22:14