StoryEditor

Šokantne snimke: Gori Atena! Policajce su htjeli žive zapaliti

Piše D  /  12.05.2018., 04:05h

AEK i PAOK večeras u 19.30 sati u Ateni igraju finale kupa. Dan uoči finala huligani su izazvali nerede. Napali su policajce Molotovljevim koktelima, prenosi 24.sata.

Pravo je čudo kako nitko nije nastradao. Na snimkama se vide policajci koji u nekoliko navrata izbjegavaju huliganske projektile kojima su ih htjeli žive zapaliti. 

Grčki mediji pišu kako su nerede izazvali navijači AEK-a koji su u gradu tražili suparničke navijače. Nakon kraćeg sukoba, krenuli su uništavati grad.

Ova dva kluba borila su se i za titulu u prvenstvu. U ožujku je PAOK dočekao AEK u Solunu. No stvari su izmakle kontroli nakon što je sudac poništio gol Vareli za pobjedu PAOK-a u 90. minuti. Igrači PAOK-a i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savvidis koji je za pojasom imao pištolj.

U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i predsjednik kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel. Grčko prvenstvo zbog svega je bilo prekinuto, PAOK je drastično kažnjen, oduzeli su mu bodove, a titula je otišla AEK-u. 

Inače, prije te utakmice u Solunu koja je registrirana 3-0 za AEK, PAOK u prvenstvu nije znao za pobjedu protiv AEK-a gotovo godinu i pol, od 30. listopada 2016.

AEK je od tada nanizao tri pobjede zaredom u prvenstvu do te prekinute utakmice koju je dobio za ‘zelenim stolom‘.

Grci su u pokušaju da smanje tenzije, odlučili da će finale kupa suditi Španjolac David Borbalán. Pomoćnici će mu također biti iz Španjolske.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 08:21