StoryEditor
teško odrastanje

Šokantna ispovijest Vedrane Rudan: Pokušala sam ubiti oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspjelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ...

Piše desk  /  25.05.2022., 12:57h

Vedrana Rudan gostovala je u emisiji "Lica kao sav normalan svet"

Književnica, novinarka i blogerica Vedrana Rudan u velikoj ispovijesti otkrila je da je prošla kroz teške trenutke tijekom svog odrastanja, da je otac, kako nju, tako i njenu sestru i majku maltertirao, te je kako tvrdi zbog toga dva puta pokušala ubiti ga.

- Pokušala sam ubiti oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspjelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ, započela je svoje izlaganje u emisiji "Lica kao sav normalan svet", pa nastavila:

"Imala sam 21. godinu, diplomirala sam i radila. Bilo je to vrijeme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu maksi suknje. Radila sam, imala sam svoju plaću i pratila modu, pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živjeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmjerio me... majka u uglu drhti, nikad se nije smio dizati ton... a otac kaže: "Juče si bila ku*va, a danas si časna sestra, odluči se." Odgovorila sam mu "ne s...", a majka je skoro umrla, jer sam prvi put digla ton na oca. Pomislila sam - šta mi se može dogoditi... ? Završila sam školu, radim...

A onda mi je on prišao, podigao me i bacio u stakleni ormar. Bila sam sva u krvi i staklu... imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna... uhvatila sam je za te goruće "uši", digla u zrak i bacila ocu u glavu.

Majka je viknula, otac se odmakao, bio je sav u krvi, od pete do glave, ali je ipak doktor u blizini uspio zakrpiti mu rane. Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala "ća ti je, Ive", a on odgovorio "Vedrana je pokušala ubiti me". Odgovorila mu je "što je dosad čekala."

Tog dana sam otišla iz kuće u namjeri da se nikad ne vratim. Tako je ostalo do udaje. A onda, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim djetetom, bila toliko jadna da sam pozvala majku i rekla joj "nemamo šta jesti, mogu li doći kod vas". Majka je bila u nevjerici."

"Imala sam sina kojeg je on obožavao", objasnila je književnica "pa me više od tada nije taknuo. Moj sin je, uz pomoć polupismenog djeda, s dvije godine već naučio čitati kao neki pop. Bila je to natprirodna ljubav", zaključila je.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 00:37