StoryEditor

Šok u Podravini: Roditelji prodavali vlastito dijete

Piše D  /  18.04.2019., 07:04h

Nakon što su mediji pisali da je koprivničko-križevačka policija prošli tjedan uhitila deset osoba s područja Koprivničko-križevačke županije, među ostalim zbog podvođenja i spolnog iskorištavanja djeteta, dnevnik.hr je doznao da se među njima nalaze i roditelji djeteta koji su vlastito dijete prodavali.

Iz krim-policije PU koprivničko-križevačke objasnili su kako su uopće otkrili ovakav rijedak i zastrušujuć slučaj.

- Do najrelevantnijih informacija koje su pokrenule kriminalističko istraživanje smo došli putem jedne sasvim druge istrage koja se slučajno vezala na istu osobu, odnosno žrtvu - rekao je Romano Vaupotić.

- Cijela stvar je funkcionirala na način da su roditelji doslovno prodavali svoje dijete drugim osobama. Prema onome što smo do sada uspjeli razjasniti je da se to dogodilo najmanje 4 puta, a prodaja je funkcionirala da su roditelji unaprijed dogovarali prodaju svog djeteta za određeni novčani iznos ili materijalna dobra - dodao je još Vaupotić. 

Ove prodaje su trajale čak 3 godine, a policija je također objasnila zašto je uopće trebalo toliko da se otkrije.

- Žrtve trgovine ljudima ni same nekada nisu u stanju sebe identificirati kao žrtve - objasnili su iz krim-policije.

Žrtva je od ranije poznata Centru za socijalnu skrb, a suradnja između njih i policije bila je na visokoj razini.

Iz policije su još dodali da su utvrdili najmanje 4 slučaja prodaje, no napominju da istraga još nije završena. Dijete je izdvojeno iz obitelji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:45