StoryEditor

Šok u Engleskoj: Novog premijerligaša financirali rođaci Osame bin Ladena?

Piše D  /  18.05.2019., 10:05h

Sheffield United izborio je plasman u Premier ligu, no slavlje se još nije ni stišalo, a klub se već našao u središtu velikog skandala. Naslovnice medija ne pune zbog svojeg velikog uspjeha, već zbog načina na koji se financira.

Britanski Daily Telegraph otkrio je šokantnu činjenicu. Sheffield United financiraju teroristi! Najveću sumnju probudio je jedan od vlasnika kojeg povezuju s rođacima Osame Bin Ladena koji je jedan od najpoznatijih terorista u povijesti.

Osamini rođaci klubu su ‘uletjeli‘ s 3.5 milijuna eura kada je to bilo potrebno. Najprije su novac poslali kao pozajmicu, no kasnije su im oprostili dug. Da je klub povezan s islamskim radikalima pokazuju i trzavice u upravi, odnosno sukob između suvlasnika.

Kevin McCabe je optužio saudijskog princa Abdullaha bin Musa‘ad bin Abdul Aziza da je "prao novac za islamske ekstremiste", a prinčev odvjetnik tvrdi kako je McCabe cijelo vrijeme sve znao i da to može i dokazati.

Cijeli slučaj je u javnost dospio zapravo kada je počelo suđenje dvojici vlasnika od kojih svaki ima 50 posto udjela u klubu. Na suđenju se utvrđuje upravo njihova povezanost s teroristima. Suvlasnici su se upoznali 2013. godine kada je 71-godišnji McCabe tražio ulagača u klub, a na ‘oglas‘ se javio 54-godišnji Abdullah koji je pristao uložiti 10 milijuna funti, no izgleda da je u pozadini ovog partnerstva bila i puno šira ‘poslovna‘ ideja od koje se financirao i terorizam...

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:13