StoryEditor

Šok nakon ubojstva Hrvatice u Njemačkoj: "Bez riječi sam, bila je tako draga..."

Piše D  /  20.02.2020., 12:02h

Hrvati u Njemačkoj su šokirani ubojstvom 38-godišnje Hrvatice koju je u utorak rano ujutro u njezinom domu u njemačkom Bad Soden-Salmünsteru ubio 42-godišnji suprug. Nesretna žena je pronađena mrtva u kuhinji s ubodnom ranom.Ubijena je nožem s oštricom dugom 20 centimetara, prenosi Večernji.hr.

Ubojstvu je prethodila glasna svađa kojoj je svjedočilo dvoje djece bračnog para koja imaju 13 i 15 godina.

Susjedi su čuli ženine vriskove, te zvali hitne službe. Navodno su čuli i kćer kako na hrvatskom vrišti "Mama, krvariš".

Nakon ubojstva, suprug je pobjegao automobilom, policija je pokrenula veliku potragu u kojoj su koristili i helikopter. No, on se malo kasnije sam prijavio u policijskoj postaji u Aschaffenburgu.

Policija sumnja kako je pozadina krvavog zločina ljubomora i nezadovoljstvo 42-godišnjaka zahtjevom za razvod braka kojeg je žena pokrenula. Istragu su preuzeli Javno tužiteljstvo u Hanau i Kriminalistička policija u Gelnhausenu. Osumnjičeni bi danas trebao biti izveden pred suca u Gelnhausenu.

Prema navodima poznanika, muškarac osumnjičen za ubojstvo dolazi sa šireg splitskog područja, prije nekoliko godina se s obitelji preselio u Njemačku. Čini se kako je nesretna žena bila članica nekoliko Facebook grupa kao što su "Žena, ženi Frankfurt". Članice te grupe jučer i danas izražavaju ogorčenost, tugu i šok, otkrivaju detalje o obitelji, poznanstvu s ubijenom ženom..

"Pomolimo se svi skupa za članicu ove grupe kojoj je muž oduzeo život. Neka je čuvaju anđeli nebeski.. Počivala u miru božjem", piše u grupi "Žena, ženi Frankfurt".

Neke članice grupe su bračni par osobno poznavale pa tako jedna piše " Bez riječi sam, upoznala sam ju ovdje u Njemačkoj, tako draga, neiskvarena, ... družili smo se par puta i sad još ne mogu vjerovati da sam sjedila s njim za istim stolom. Tuga prevelika i žalost... Bože daj snage djeci".

Inače, u Facebook grupama u kojima su većinom žene, zlostavljane žene često anonimno objavljuju objave, otkrivaju svoja iskustva, traže pomoć, no nisu spremne otvoreno i javno istupiti.

U jednoj grupi na Facebooku javio se i muškarac koji je neko vrijeme radio s 42-godišnjakom osumnjičenim za ubojstvo supruge.

Napisao je kako su toliko puta zajedno odlazili na pauze za ručak, razgovarali o svemu, dijelili iskustva jer su obojica došli na rad u Njemačku, te kako nikad ne bi ni pomislio da može počiniti tako užasan zločin. Oštro je osudio krvavi čin svog bivšeg kolege i izrazio svoju ogorčenost.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:06