StoryEditor

Šok i nevjerica u Madridu: Zidane napustio Real, Perez:" I dalje mi nije jasno zašto!"

Piše D  /  31.05.2018., 02:05h

Zinedine Zidane napušta klupu Real Madrida!

Ikona Madriđana, kako u igračkoj, tako i u trenerskoj karijeri, svojom je odlukom šokirala i predsjednika Florentina Pereza s kojim se Zidane pojavio na izvanrednoj konferenciji za medije.

„Znam, ovo je neobičan trenutak za odlazak, ali to je moja odluka. Ova momčad mora nastaviti pobjeđivati i treba joj novi način rada i novi trener. Mislim kako nakon tri godine treba nešto mijenjati...“, kazao je Zidane, te nastavio:

„Svoju odluku sam rekao najprije kapetanu Ramosu. Igrali smo zajedno, bili suigrači i odgovorio mi je da poštuje moju odluku.“

Za kraj je legendarni Zizou zaključio: „Ovo nije zbogom, već doviđenja!“

Florentino Perez bio je vidljivo šokiran odlukom sada već svoj bivšeg trenera:

„Zaista nismo očekivali ovakvu odluku nakon osvajanja Lige prvaka. Jučer poslijepodne je došao i rekao kako će otići s klupe. Ne razumijem tu odluku, ali nema nam druge, moramo ju prihvatiti. On zna kako ga volim više od bilo kojeg igrača i trenera koji je bio ovdje za moje vrijeme. Želio sam da on bude trener kluba, bila je to dobra odluka i smatram kako je još puno toga dobrog mogao donijeti klubu. Zato sam i bio u šoku kad mi je priopćio ovu tužnu vijest. Pokušao sam ga nagovoriti da ostane, ali Zidane je donio svoju odluku i ja je moram poštovati. Zahvaljujem mu se na svemu što je dao ovom klubu.“

Zinedine Zidane je u dvije i pol godine vođenja Kraljevskog kluba ostvario povijesne uspjehe i postao jedan od najboljih trenera današnjice. Nevjerojatne tri uzastopne Lige prvaka, dva Svjetska klupska prvenstva, dva UEFA-ina Super Cupa, jedan naslov prvaka Španjolske i jedan Superkup Španjolske osvojio je Zidane u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri.

Kao igrač osvojio je sve što se moglo osvojiti: Ligu prvaka, nacionalne lige, Svjetsko i Europsko prvenstvo s Francuskom i jedan je od rijetkih koji su bili iznimno uspješni u obje karijere.

Za navijače Reala, ostaje samo nada u posljednje Zidaneove riječi „Ovo nije zbogom, već doviđenja“. Je li ovo početak velikih promjena u Kraljevskom klubu koji ulazi u jednu novu eru. Cristiano Ronaldo je također blizu odlaska, ako je vjerovati pisanju španjolskih medija, a ova Zidaneova odluka bi mogla taj Portugalčev odlazak i ubrzati.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:43