StoryEditor
Ruski ministar obrane

Šojgu se prvi put pojavio u javnosti nakon Wagnerove pobune

Piše fena  /  26.06.2023., 08:51h

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je ruske trupe uključene u vojnu operaciju u Ukrajini, izvijestila je u ponedjeljak novinska agencija RIA, što je njegovo prvo javno pojavljivanje od pobune paravojne grupe Wagner tijekom vikenda.

U izvještaju RIA-e, u kojem se citira rusko ministarstvo obrane, jasno je da je Šojgu ostao na čelu, ali nisu navedeni detalji o tome kada i gdje se sastao sa trupama i komandantima Zapadnog vojnog okruga.

Pobunjenici predvođeni šefom Wagnera Jevgenijem Prigožinom krenuli su prema Moskvi kako bi uklonili ono što su nazvali korumpiranim i nesposobnim ruskim vojnim vodstvom, prije nego što su se iznenada vratili u područje istočne Ukrajine koje drži Rusija nakon dogovora s Kremljom koji je postignut uz posredovanje bjeloruskog lidera Aleksandra Lukašenka.

Dogovor je uključivao imunitet za pobunjenike u zamjenu za njihov povratak u kampove, ali ostaje nejasno je li Putin pristao i na rekonstrukciju najvišeg vojnog rukovodstva ili na bilo kakve druge ustupke.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 11:46