Article_Top_970x250

Socijalni radnici iz Nove Gradiške na udaru: Policija provjerava desetke prijetećih mailova

zbog smrti malene nikoll

Socijalni radnici iz Nove Gradiške na udaru: Policija provjerava desetke prijetećih mailova

tra 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Policija je zaprimila dojavu o nekoliko desetaka elektroničkih poruka pristiglih na mail u kojima se komentira rad djelatnika Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, a nekoliko ih je usmjereno i prema bivšem ravnatelju.

Prijetnje su povezane sa slučajem dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koja je preminula od posljedica zlostavljanja i premlaćivanja, za što dio javnosti okrivljuje i socijalne radnike.

Iz Zavoda za socijalni rad i samog Centra u utorak su izvijestili o velikom broju mailova i telefonskih poziva upućenih socijalnim radnicima u kojima im se prijeti i ugrožava njihova sigurnost. Sve je začinjeno uznemirujućim grafitom "Ubojice!", što je uz poruke mržnje s društvenih mreža doživljeno kao poziv na linč.  

- Utvrđujemo postoje li elementi prekršaja ili kaznenog djela prema kojem se postupa prema službenoj dužnosti. Provesti ćemo izvide i ukoliko bude potrebe postupat će se prema kaznenom djelu prijetnje - rekao je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Malena Nikoll koja je na Uskrs podlegla teškim ozljedama u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu bit će pokopana sutra (četvrtak) u 13 sati na gradskom groblju u Novoj Gradiški. Podsjetimo, njezini su roditelji osumnjičeni za više kaznenih djela na štetu djeteta, a nezina majka i za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom, za što je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Dnevnik.ba