StoryEditor

SNSD popunio parlamentarna povjerenstva, formiranje Vijeća ministara sve izvjesnije

Piše D  /  28.11.2019., 01:11h

Predsjednik Kluba izaslanika iz reda srpskog naroda u Domu naroda PSBiH Sredoje Nović potpisao je Prijedlog za imenovanje članova stalnih komisija u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, čime je nastavljen proces deblokiranja rada državne zakonodavne vlasti.

U prijedlogu koji je dostavljen danas članovima Kolegija Doma naroda PSBiH Draganu Čoviću, Nikoli Špiriću i Bakiru Izetbegoviću za članove Ustavnopravnog povjerenstva predloženi su izaslanici SNSD-a Sredoje Nović i Lazar Prodanović, prenio je Klix.ba.

Za članove Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije predloženi su Dušanka Majkić iz SNSD-a i Mladen Bosić iz SDS-a, dok će Nikola Špirić (SNSD) i Dušanka Majkić popuniti Povjerenstvo za financije i budžet.

U narednom periodu Zajednički kolegij koji čini rukovodstvo Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH trebao bi postići dogovor i o zajedničkim povjerenstvima oba doma PSBiH. 

Posebno je važno kompletiranje Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e bez koje nije moguće izvršiti imenovanje novog direktora OSA-e. Naime, mandati generalnom direktoru, zamjeniku direktora i glavnom inspektoru OSA-e istekli su 19. studenog 2019. godine.

Direktora OSA-e imenuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na prijedlog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:44