Article_Top_970x250

SNSD popunio parlamentarna povjerenstva, formiranje Vijeća ministara sve izvjesnije

uspostava vlasti

SNSD popunio parlamentarna povjerenstva, formiranje Vijeća ministara sve izvjesnije

stu 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Klub izaslanika iz reda srpskog naroda dostavio je imena svojih kandidata za članstvo u povjerenstvima Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Državnim zakonodavcima ostaje još samo izaberati zajednička radna tijela oba doma PSBiH, nakon čega će biti omogućeno normalno funkcionisanje državne zakonodavne vlasti.

Predsjednik Kluba izaslanika iz reda srpskog naroda u Domu naroda PSBiH Sredoje Nović potpisao je Prijedlog za imenovanje članova stalnih komisija u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, čime je nastavljen proces deblokiranja rada državne zakonodavne vlasti.

U prijedlogu koji je dostavljen danas članovima Kolegija Doma naroda PSBiH Draganu Čoviću, Nikoli Špiriću i Bakiru Izetbegoviću za članove Ustavnopravnog povjerenstva predloženi su izaslanici SNSD-a Sredoje Nović i Lazar Prodanović, prenio je Klix.ba.

Za članove Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije predloženi su Dušanka Majkić iz SNSD-a i Mladen Bosić iz SDS-a, dok će Nikola Špirić (SNSD) i Dušanka Majkić popuniti Povjerenstvo za financije i budžet.

U narednom periodu Zajednički kolegij koji čini rukovodstvo Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH trebao bi postići dogovor i o zajedničkim povjerenstvima oba doma PSBiH. 

Posebno je važno kompletiranje Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e bez koje nije moguće izvršiti imenovanje novog direktora OSA-e. Naime, mandati generalnom direktoru, zamjeniku direktora i glavnom inspektoru OSA-e istekli su 19. studenog 2019. godine.

Direktora OSA-e imenuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na prijedlog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba