Article_Top_970x250

"SNSD ne želi više surađivati sa SDA, zato smjenjujemo Bratića"

Šef Kluba zastupnika SNSD-a

"SNSD ne želi više surađivati sa SDA, zato smjenjujemo Bratića"

ruj 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Šef Kluba zastupnika SNSD-a u NSRS Igor Žunić potvrdio je danas na konferenciji za novinare, da je vladajuća većina predložila da se na posebnoj sjednici raspravlja o smjeni potpredsjednika Skupštine Srpske Senada Bratića.

– Smjena je predložena u dogovoru koalicijskih partnera, zasnovana na platformi koja je postavljena tijekom formiranja koalicije. Razlog je deklaracija koju je donijela SDA, a u čijem donošenju je kao visoki dužnosnik SDA sudjelovao i Senad Bratić – istaknuo je Žunić.

On je naglasio da je ova deklaracija antiustavna i antidejtonska, te dodao da je protiv interesa Republike Srpske.

– Zbog toga ne želimo više politički surađivati sa SDA. Deklaracija negira Republiku Srpsku, njene vrijednosti, Ustav i Daytonski sporazum. Znači sve na čemu je zasnovana politika vladajuće koalicije – naglasio je on.

Izjavio je da bi ispunili poslovnik NSRS, da ne postoji mogućnost da se na današnjoj redovitoj sjednici predloži potpredsjednik Parlamenta.

– Očekujemo se da će na narednoj, redovitoj sjednici jedna od točaka biti izbor potpredsjednika NSRS iz bošnjačkog naroda – dodao je Žunić.

Zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Vidić rekao je da će ova politička stranka prije posebne sjednice odlučiti kako da se izjasni o navedenom zahtjevu, ali da će sve biti u skladu s patriotskim uvjerenjem.

Zastupnica PDP-a Јelena Trivić rekla je da će ova stranka podržati smjenu Bratića, jer je to tražila i ranije.

Dnevnik.ba