Article_Top_970x250

SNSD ne odustaje od imenovanja Šulića za potpredsjednika NS RS

nakon smjene bratića

SNSD ne odustaje od imenovanja Šulića za potpredsjednika NS RS

lis 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Denis Šulić, zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i dalje je kandidat ove stranke za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

U SNSD-u objašnjavaju da prijedlog da Šulić bude izabran za potpredsjednika Narodne skupštine RS nije povučen s dnevnog reda, kako su to mnogi prenijeli, već da nije došlo ni do kolegija ove najviše zakonodavne institucije u RS.

“Šulić ostaje naš kandidat”, rekao je za “Nezavisne novine” Igor Žunić, šef Kluba zastupnika SNSD-a, a na pitanje ima li to što Šulić još nije imenovan veze s eventualnim povratkom Senada Bratića, zastupnika SDA, na to mjesto, kaže, da o tome nije bilo riječi.

“Sa mnom nitko i na bilo kojoj razini nije razgovarao o tome da se Bratić vrati na mjesto potpredsjednika NS RS”, rekao je Žunić.

Narodna skupština RS 18. rujna razriješila je Bratića s mjesta potpredsjednika, a kao razlog za njegovu smjenu navedeno je da je SDA na svom kongresu usvojila deklaraciju koja je izravno usmjerena protiv interesa Srpske i koja zadire u postojeće državno uređenje BiH. U zahtjevu za njegovom smjenom navedeno je i to da je Bratić kao visoki dužnosnik SDA sudjelovao u donošenju deklaracije i da kao pripadnik te stranke vodi politiku suprotnu interesima RS.

Odmah nakon smjene Bratića, a posebno nakon što na sljedećoj sjednici nije bilo imenovanje Šulića, u javnosti su se pojavile informacije da bi se Bratić mogao vratiti na tu funkciju i da sve ovisi od razgovora i dogovora o formiranju vlasti na razini BiH. Prema neslužbenim informacijama, ti razgovori posljednjih tjednima idu u dobrom smjeru i zbog toga se odustalo od imenovanja Šulića.

“U politici je sve moguće pa i to da Bratić bude vraćen na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine, ali u ovom trenutku to je još malo vjerojatno”, riječi su nekoliko članova SNSD-a s kojima su novinari “Nezavisnih” jučer razgovarali.

Sam Bratić rekao je jučer da o povratku na staru poziciju zna onoliko koliko se priča u medijima te da je i sama inicijativa za imenovanje Šulića bila čudna, ali da je prije početka kolegija povučena.

“Što je razlog, nezahvalno je nagađati. Možda je razlog taj da je pozicija shvatila da bi nametanje, govorim o biranju predstavnika jednog naroda od drugog, bila loša poruka, pa su zaustavili inicijativu za imenovanje”, rekao je Bratić, a prenose agencije.

Govoreći o njegovom eventualnom povratku na mjesto potpredsjednika, Bratić je rekao da u SDA o tome nije razgovarano, ali da stranke na vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske trebaju učiniti prvi korak.

“Mislim da su vidjeli da ovo nije rješenje za krizu i za formiranje vlasti na državnoj razini. Nije rješenje dizati tenzije, rješenje je samo u dogovoru”, rekao je Bratić, prenosi HMS.

Dnevnik.ba