StoryEditor
odgovor vukanoviću

SNSD Mostar: Neće uspjeti razbijanje srpskog jedinstva u Mostaru

Piše desk  /  30.06.2022., 14:34h

Gradski odbor SNSD-a Mostar najoštrije osuđuje iznošenje neistina i niza uvreda od strane zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i blogera Nebojše Vukanovića na račun potpredsjednika Gradskog vijeća Mostara i predsjednika mostarskog SNSD-a Velibora Milivojevića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te pokušaja unošenja razdora među Srbe u Mostaru, a povodom inicijative za izmjenu naziva ulica u Mostaru koja nose imena ustaških zločinaca, priopćili su iz ove stranke.

”Zaslijepljen mržnjom protiv SNSD-a, na osnovi poluinformacija, Vukanović je osmislio novu jedanaestominutnu predstavu u kojoj je iskoristio bolne povijesne činjenice te uz njih upakirao niz uvreda, neistina, te huškanja srpske zajednice na srpskog vijećnika, a sve zarad prljave kampanje koja je već počela”, priopćeno je iz SNSD-a Mostar.

Napominju da je javnost odavno svjesna da Vukanovićeve tvrdnje nisu vjerodostojne, ali da zbog dijela javnosti koju je svjesno obmanuo još jednom da podsjećaju da su u njegovim tekstovima i video objavama iznesene neistine vezane za Mostar, te djelovanje potpredsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibora Milivojevića.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara podržana je odluka o formiranju Komisije za promjenu naziva ulica koje nose imena ustaških zločinaca. Petočlana privremena komisija ima obvezu da u roku od mjesec dana predloži nove nazive.

Iz SNSD-a navode da je ”veliki” Srbin i ”moralna vertikala” Nebojša Vukanović prozvao Milivojevića da je izdajnik jer na navedenoj sjednici koja je održana na Vidovdan nije podržao inicijativu vijećnika SDP-a koji su ishitreno tražili da se u dnevni red uvrsti točka preimenovanja spornih ulica predlažući da se bivša Ulica Alekse Šantića, a sada Ulica Mile Budaka, nazove Ulica Svetozara Ćorovića itd.

”Željni politikantstva bili su spremni prokockati priliku da se nazivi ulica, konačno nakon više od 20 godina promjene, s obzirom na to da za svoj prijedlog nisu imali dvotrećinsku podršku. Da se o tome glasalo, nazivi ulica sigurno ne bi bili promijenjeni, a nakon toga šest mjeseci se ne bi moglo više o tome raspravljati.

Ipak, oni su na to bili spremni, da bi nakon neuspjeha za svoju lošu politiku optužili druge. A Vukanović ide korak dalje pa Milivojevića optužuje da je ”izdao na Vidovdan”, jer nije podržao kampanju i politikantstvo SDP-a”, ističu iz mostarskog SNSD-a.

Napominju da je posljednja inicijativa za izmjene naziva ulica u Mostaru pokrenuta nakon sugestije više stranih dužnosnika.

Ističu da je na isti problem konstantno ukazivao i SNSD, te da je potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević jasno iznio stav da se zalaže da se što prije izmjene sporni nazivi ulica te da se veliki pjesnik Aleksa Šantić ponovo vrati u svoju ulicu.

”SNSD problemima srpske zajednice i problemima u Gradu Mostaru pristupa ozbiljno i temeljito, ne nasjedajući na sitna politikantstva. Vratit ćemo Mostaru i Šantića i Ćorovića, a i Srbima mjesto koje im pripada. ‘Velikom Srbinu i moralistu’ iz Trebinja poručujemo da neće uspjeti razbiti jedinstvo srpske zajednice, niti Mostar zloupotrebljavati za svoju posrnulu političku karijeru i kampanju”, poručuju iz SNSD-a Mostar.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:29