Article_Top_970x250

´SNSD i RS imaju plan ako do 2020. ne bude formirano Vijeće ministara´

Radovan kovačević:

´SNSD i RS imaju plan ako do 2020. ne bude formirano Vijeće ministara´

srp 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

SNSD i Republika Srpska imaju spreman plan u slučaju da se u 2020. godinu uđe s neformiranim Vijećem ministara, izjavio je sinoć glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević, ne želeći otkriti više detalja o tome.

Kovačević je istaknuo da SNSD ne blokira ništa u BiH i da je nakon općih izbora bio spreman da formira vlast, poštujući ustavnu strukturu BiH i volju birača.

On je istaknuo da SDA želi da zadrži kadar Vijeća ministara u tehničkom mandatu, jer su im to poslušni partneri koji služe isključivo kao sredstvo obračuna s vlastima u Republici Srpskoj, prenosi N1.

SNSD smatra da je to potpuna prevara izborne volje naroda i da su to nedopustive stvari jer se time obesmišljava održavanje izbora.

“To su okolnosti u kojima živimo, nema prostora za razgovor o normalnim životnim temama u BiH”, rekao je za ATV Kovačević, koji je i savjetnik člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Milorada Dodika.

On je naglasio da bi se dolaskom kadrova SNSD-a na te pozicije sve promijenilo, jer bi ta stranka zastupala interese Republike Srpske.

Kovačević je podsjetio da ministar sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nije iskoristio svoj mandat da bi pokušao zastupati Republiku Srpsku.

On je naveo da Mektić nije govorio o problemu povratnika sa sirijskih ratišta i o tome da su oni velika prijetnja po sigurnost, nego je izmišljao probleme o Republici Srpskoj, kao što je priča o navodnim paravojnim formacijama, te prizivao međunarodne intervencije protiv ovog bh. entiteta, prenosi Bljesak.info

Dnevnik.ba