Article_Top_970x250

SNS upozorava na ekološku katastrofu u Drvaru

problem otpada

SNS upozorava na ekološku katastrofu u Drvaru

lis 03, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Županijski odbor Srpske napredne stranke (SNS) iz Drvara oglasio se priopćenjem u kojem javnost informira o ekološkoj katastrofi u Drvaru izazvanom nemarom i nemogućnošću da se na adekvatan način riješi problem odlaganja otpada na lokalnoj deponiji u Mjesnoj zajednici Zaglavica u Drvaru.

Iz SNS-a smatraju kako općinska vlast u Drvaru spomenuti problem godinama gura pod tepih i ignorira njegovo rješavanje koje ozbiljno narušava zdravlje građana Drvara. "Povremenom zainteresiranošću za rješavanje ovog problema vladajuća elita pokušava na muci i nezadovoljstvu građana profitirati u jeftine dnevno političke svrhe, bez predlaganja ozbiljnog i dugoročnog rješavanja kao i poduzimanja odgovarajućih aktivnosti", stoji u priopćenju, prenosi Fena.

Također, navodi se kako spomenuta deponija nema čuvara, niti bilo kakav vid nadzora te se iz SNS-a pitaju je li deponija zanemarena zbog ušteda u proračunu ili nitko od članova SNSD-a i zaposlenih u općini ne želi obavljati takav posao.

Predstavnici SNS-a od lokalne vlasti očekuju da podigne razinu svijesti i savjesti za ovu značajnu temu svih građana Drvara te da poduzmu odgovarajuće korake za rješavanje spomenutog problema. Također, iz SNS-a ukazuju na mini deponije po cijelom gradu, na sve veći broj pasa lutalica te na mogućnost širenja bolesti i zaraza.

Od aktualne vlasti zahtijevaju sankcioniranje odgovornih osoba, a od odgovornih unutar JP "Komunalac" iz Drvara očekuju da podnesu neopozive ostavke, istaknuto je u priopćenju Županijskog odbora SNS-a.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250