StoryEditor

Snjeguljica na meti cancel culture - jer ju je princ poljubio bez pristanka

Piše D  /  07.05.2021., 09:05h

Međutim, Disneylandova vožnja ubrzo je postala najnovija meta "kulture otkazivanja", jer sadrži kultni poljubac princa i uspavane Snjeguljice. 

Vožnja je iskritizirana u recenziji koja kaže da je park trebao iznova zamisliti klasik crtića iz 1938. kako bi izbjegao završetak kultnim "poljupcem istinske ljubavi" koji je probudio Snjeguljicu, prenosi Index.hr.

Recenzentice Katie Dowd i Julie Tremaine na portalu SFGate su upozorile na problem poljupca koji princ daje Snjeguljici bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna da se to događa.

"Nismo li se već složili da je pristanak u ranim Disneyevim filmovima glavni problem?" napisale su.

"Podučavanje djece da ljubljenje, kad nije utvrđeno jesu li obje strane voljne sudjelovati, nije u redu. Teško je razumjeti zašto bi Disneyland 2021. odlučio dodati scenu s tako staromodnim idejama o tome što muškarac smije učiniti ženi", napisale su, a njihova oštra recenzija izazvala je ogorčenje na društvenim mrežama te su mnogi su optužili "probuđene liberale" da su predaleko otišli s kulturom otkazivanja.

"Jeste li mislili da će ponovno napisati jebenu priču?",  "Snjeguljica bi još uvijek spavala da je bilo tog ludila", "Prestanite uništavati klasike zbog kojih smo svi željeli sretan kraj, vjerovali u snove i mogućnosti za bolje sutra", "Roditelji bi trebali biti u mogućnosti poučavati svoju djecu o pristanku, kao i o razlici između stvarnog života i bajke", samo su neki od komentara na recenziju. 

Čak i Disneyeva zvijezda Kristen Bell - koja je Anni posudila glas u filmu Frozen - kaže da je ozbiljno razgovarala sa svojom djecom o Snjeguljici.

“Zar ne mislite da je čudno što princ ljubi Snjeguljicu bez njezina dopuštenja? Jer ne možete nekoga poljubiti ako spava", rekla je za magazin People 2018. godine.

Disneyland nije odgovorio na kritike, međutim,  dan prije otvorenja iz parka su kazali kako očekuju da će posjetitelji "biti apsolutno oduševljeni tom blistavom atrakcijom i tako slatkom pričom." 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:55