Article_Top_970x250

Snimka dječaka žrtve vršnjačkog nasilja potresla je svijet

uznemirujuća snimka

Snimka dječaka žrtve vršnjačkog nasilja potresla je svijet

velj 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Glumac Hugh Jackman (51) poslao je poruku javnosti u kojoj podržava dječaka koji u videu uplakan priča kako se želi ubiti zbog psihofizičkog nasilja s kojim se svakodnevno susreće u školi. Quaden Bayles ima samo devet godina i snimala ga je majka, slomljena i u suzama, dok je on opisivao kako su ga maltretirali u školi. 

Dječakova majka Yarraka objavila je uznemirujuću snimku na društvenim mrežama u želji da se zaustavi nasilje. Video je postao viralan, a tisuće ljudi javno su podržale dječaka koji živi u Australiji, a kojem je dijagnosticiran Achondroplasia-dwarfizam, poremećaj rasta kostiju, zbog čega on ima normalnu veličinu torza, a znatno kraće udove od prosjeka, prenosi Index.hr.

Video je pregledan više od 10 milijuna puta, a Hugh Jackman je putem Twittera poručio Quadenu da ima prijatelja u njemu.

"Quadene, jači si od svojih vršnjaka i što god da se dogodi, imaš prijatelja u meni. Molim vas, budimo pažljivi jedni prema drugima. Život je dovoljno težak, zato upamtimo, svaka osoba koja stoji ispred nas suočava se s nekom bitkom, zato samo budite ljubazni - nasilje nije u redu", kazao je glumac.  

Na platformi GoFundMe je prikupljeno oko 260 tisuća dolara u jednom danu, a novac će se utrošiti na to da se Quadena pošalje u Disneyland.

Dnevnik.ba