Article_Top_970x250

Snimat će se film povodom 30. obljetnice HVO-a

Sjednica glavnog vijeća hns-a bih

Snimat će se film povodom 30. obljetnice HVO-a

svibnja 29, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HNS BiH

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora održalo je svoju 15. sjednicu u petak, 28. svibnja, u prostorijama Predsjedništva HNS u Mostaru.

Priopćeno je da je da sjednici razmatran tijek priprema 9. zasjedanja Sabora koje je planirano 4. lipnja u Mostaru. Glavno vijeće je usvojilo Izvješće o radu Glavnog vijeća za proteklo dvogodišnje razdoblje.

-Glavno vijeće je prihvatilo inicijativu Odjela za branitelje na čelu s Vladom Džojićem o snimanju dokumentarnog filma povodom 30. obljetnice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane koja se obilježava sljedeće godine. Prof. dr. sc. Ivo Čolak, voditelj Odjela za znanost i obrazovanje, je imenovan koordinatorom projekta, a u projektu će pored Odjela kojim rukovodi Prof. dr. Ivo Čolak ispred Glavnog vijeća, sudjelovati Odjel za Domovinski rat i branitelje HVO-a, Odjel za Drugi svjetski rat i poraće, te Odjel za kulturu sport i medije, priopćeno je.

Dodaje se da je razmotrena je i informacija o režimu ulaska u Republiku Hrvatsku za hrvatske državljane iz BiH u kontekstu priprema Republike Hrvatske za pristupanje u Schengenski prostor i nakon ulaska u Schengen, o čemu će u narednom razdoblju, u suradnji s institucijama u Republike Hrvatske, članovi Glavnog vijeća tražiti optimalno rješenje.

Dnevnik.ba