StoryEditor

Smjena Duške Jurišić, na mjesto direktora TVSA dolazi bivši ministar iz SDA

Piše D  /  31.05.2020., 10:05h

Na njeno mjesto, a na prijedlog Kantonalnog odbora SDA Sarajevo trebao bi biti postavljen Safet Kešo, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, prenosi sarajevski Klix.

"To je istina. Smjena bi se trebala desiti u tijeku idućeg tjedna. Razlog za smjenu gospođe Jurišić su jednostavni, a to su kaznene prijave koje su napisane, pa čak i naplaćene. Želim napomenuti da je to glavni razlog, da nemamo ništa protiv nje i da je Jurišić divna osoba, ali to je tako", rekao je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

Ono što je interesantno jeste činjenica da Kešo nema nikakvog medijskog iskustva. U njegovoj biografiji piše da je završio klasičnu gimnazije, potom Filozofski fakultete u Sarajevu, te je stekao zvanje magistra lingvističkih nauka.

Tijekom školovanja bio je učenik generacije i jedan od najboljih studenata generacije Univerziteta u Sarajevu. Zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje radi na izradi prvog doktorata iz oblasti komparativne gramatike slavenskih jezika u modernoj BiH.

Kako neslužbeno saznaje ovaj portal za vrijeme pandemije koronavirusa inspekcija je sedam puta posjetila ovu televizijsku kuću.

Podsjećamo, dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić u studenom prošle godine imenovana je na funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo.

Ona je tijekom bogate karijere obavljala dužnost urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije, odgovorne urednice magazina Dani, producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata. Najpoznatija je po autorskom talk show programu Pošteno (govoreći), koji je nastao 2003. u produkcije BHT-a, a od 2007. godine je emitiran na FTV-u.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 14:57