Article_Top_970x250

Smjena Duške Jurišić, na mjesto direktora TVSA dolazi bivši ministar iz SDA

kantonalna televizija

Smjena Duške Jurišić, na mjesto direktora TVSA dolazi bivši ministar iz SDA

svibnja 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo od idućeg tjedna više neće obavljati Duška Jurišić, potvrdio nam je ovu informaciju predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

Na njeno mjesto, a na prijedlog Kantonalnog odbora SDA Sarajevo trebao bi biti postavljen Safet Kešo, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, prenosi sarajevski Klix.

"To je istina. Smjena bi se trebala desiti u tijeku idućeg tjedna. Razlog za smjenu gospođe Jurišić su jednostavni, a to su kaznene prijave koje su napisane, pa čak i naplaćene. Želim napomenuti da je to glavni razlog, da nemamo ništa protiv nje i da je Jurišić divna osoba, ali to je tako", rekao je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

Ono što je interesantno jeste činjenica da Kešo nema nikakvog medijskog iskustva. U njegovoj biografiji piše da je završio klasičnu gimnazije, potom Filozofski fakultete u Sarajevu, te je stekao zvanje magistra lingvističkih nauka.

Tijekom školovanja bio je učenik generacije i jedan od najboljih studenata generacije Univerziteta u Sarajevu. Zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje radi na izradi prvog doktorata iz oblasti komparativne gramatike slavenskih jezika u modernoj BiH.

Kako neslužbeno saznaje ovaj portal za vrijeme pandemije koronavirusa inspekcija je sedam puta posjetila ovu televizijsku kuću.

Podsjećamo, dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić u studenom prošle godine imenovana je na funkciju direktorice Televizije Kantona Sarajevo.

Ona je tijekom bogate karijere obavljala dužnost urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije, odgovorne urednice magazina Dani, producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata. Najpoznatija je po autorskom talk show programu Pošteno (govoreći), koji je nastao 2003. u produkcije BHT-a, a od 2007. godine je emitiran na FTV-u.

Dnevnik.ba