StoryEditor

Smiljana Srnec još ostaje u istražnom zatvoru kako ne bi utjecala na svjedoke

Piše D  /  15.03.2019., 02:03h

Smiljani Srnec (45) iz Palovca, okrivljenoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, produljen je istražni zatvor za dva mjeseca, prenosi Večernji.hr

- Predložili smo da se istražni zatvor produlji i sutkinja istrage odlučila je da se produlji za dva mjeseca, do 18. svibnja - rekao nam je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić. Prvih mjesec dana istražnog zatvora istječe 16. ožujka, pa je trebalo donijeti odluku o produljenju ili puštanju na slobodu.

Kao i prilikom određivanja istražnog zatvora, razlozi za produljenje su opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i ponavljanja djela.

 Podsjetimo, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu ocijenila je da Srnec kontinuirano i odlučno prikrivala nedjela kroz čitavo to vrijeme, dovodeći u zabludu roditelje i najbližu rodbinu, što upućuju na veći stupanj upornosti i kriminalne volje, bešćutnost i beskrupuloznost.

Tijekom istrage ispitat će se više svjedoka, a Srnec je okrivljena za ubojstvo. Hoće li biti prekvalifikacije kaznenog djela, znat će se nakon provedene istrage. Istražni zatvor može se produljivati do najviše šest mjeseci. U tom roku ŽDO treba podignuti optužnicu ili odustati od nje.   

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 13:22