StoryEditor
rat u ukrajini

Smijenjen ukrajinski ministar obrane

Piše desk  /  05.02.2023., 22:24h

Podsjetimo, ukrajinski mediji danas su objavili da bi ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov uskoro trebao napustiti dužnost, a umjesto njega će ministarstvo vjerojatno voditi Kirilo Budanov, šef Obavještajne službe Ukrajine (DUI).

Oleksij Reznikov više nije ministar obrane Ukrajine. Kako je večeras objavio AFP, zamijenit će ga dosadašnji ravnatelj vojne obavještajne agencije Kirilo Budanov, prenosi Index.hr

Večeras je ukrajinski list Pravda objavio kako je stranka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Sluga naroda, ujedno i najveća ukrajinska stranka, objavila da će glasati za smjenu Reznikova. Tu informaciju je na Facebooku objavila Marijana Bezuhla, zamjenica šefa odbora ukrajinskog parlamenta za nacionalnu sigurnost, obranu i obavještajne službe. 

Izvori ukrajinke Pravde navode kako se razmatra ideja o imenovanju Reznikova ministrom strateških industrija. Iako su ranije danas ukrajinski mediji špekulirali kako bi Reznikov nakon smjene mogao postati ministrom pravosuđa, odlučeno je da ministar pravosuđa Denis Maliuska ostaje na svojoj funkciji.

Podsjetimo, ukrajinski mediji danas su objavili da bi ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov uskoro treao napustiti dužnost, a umjesto njega će ministarstvo vjerojatno voditi Kirilo Budanov, šef Obavještajne službe Ukrajine (DUI).

Prema ukrajinskom medijima, tim ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog je razmatrao prebaciti Reznikova nakon smjene jer "nitko u Uredu predsjednika ne sumnja da on treba ostati u timu. Budanov će najvjerojatnije umjesto njega voditi ministarstvo obrane. Poznato je da traži svoju zamjenu u obavještajnoj službi.

"Kirilu je jako teško napustiti DIU, ne želi prijeći u ministarstvo obrane jer shvaća da je to ogroman birokratski stroj. No nema više vremena za razmišljanje o tome", rekao je neimenovani izvor iz sigurnosne agencije.

U intervjuu za Ukrajinsku pravdu, koji će tek biti objavljen, ministar obrane komentirao je mogućnost svoje ostavke.

"Nisam vodio nikakve razgovore u vezi sa svojom ostavkom na ovu poziciju. Ta odluka je na predsjedniku države. Ponovit ću svoj odgovor drugim medijima: 'Svaki dužnosnik treba shvatiti da nije doživotno na dužnosti. Mora započeti fazu i završiti je'", rekao je Reznikov.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 19:26