StoryEditor
član Radne grupe

Smajlović: Vukoja je bio jedan od najboljih kandidata za suca Ustavnog suda i radi toga je odabran

Piše fena  /  25.07.2023., 16:36h

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Rasim Smajlović (NiP) i član Radne grupe za provođenje postupka izbora suca Ustavnog suda BiH iz FBiH, komentirajući prijedlog Marina Vukoje za suca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kazao je danas kako za izbor sudaca Ustavnog suda BiH nije uvjet da osoba koja je predložena mora imati pravosudno iskustvo.

On ističe da je Vukoja bio jedan od najboljih kandidata i radi toga je odabran.

-  Dugo je u upravi i vlada dobro materijom. Imali smo ista pitanja za sve kandidate i njegovi odgovori su bili najbolji. Mi ne bismo pogriješili da smo izabrali bilo koga od kandidata, jer svi su sposobni odgovoriti toj dužnosti – kazao je Smajlović.

Dodao je da ne zna zašto neki izbor Vukoje tumače kao udovoljavanje HDZ-u, jer suci Ustavnog suda BiH su nestranački ljudi.

Smajlović navodi kako vjeruje da će do kraja godine biti izabran sudac Ustavnog suda BiH iz FBiH, jer će se nastaviti rad na popuni parlamentarnih komisija, te naglašava da neće dozvoliti opstruiranje rada tih tijela da li nenamjerno ili namjerno.

- Vjerojatno namjerno - kazao je Smajlović te podsjetio da pojedini članovi Komisije za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH prisustvuju sjednici tog doma ali ne žele sudjelovati u radu te komisije.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:37