StoryEditor

Službeno: Bijeljinac Jović pridružio se imenjaku Modriću u Realu

Piše D  /  04.06.2019., 02:06h

"To je veliki gubitak za nas. Njegova eksplozivnost i golgeterske kvalitete raširile su se Europom i profitirali smo, ne samo zbog golova, tijekom zadnje dvije sezone", rekao je Fredi Bobič, sportski direktor frankfurtskog kluba.

"Bilo je jasno da postoji financijski prag za koji bismo ga prodali. Za nas je to dobar i važan transfer. Želimo mu sve najbolje u budućnosti. Ima najbolje kvalitete za sjajnu karijeru. Ponosni smo što smo ga mogli podržati na tom putu", dodao je Bobič.

Jović ima tek 21. godinu, a iza njega je sjajna sezona u Bundesligi.

Mladi srpski napadač je u ljeto 2017. došao u Eintracht iz Benfice na posudbu s mogućnošću otkupa. Sredinom travnja ove godine Eintracht je službeno otkupio Jovića za sedam milijuna eura, a samo dva mjeseca kasnije prodao ga je Realu za 60 milijuna eura. 


Jović je postao najskuplji nogometaš s ovih prostora, a Benfica, Jovićev bivši klub, dobila je čak 30 posto od transfera.

Niko Kovač je u Eintrachtu otkrio Jovića i pružio mu šansu koju je mladi Srbin znao iskoristiti te je postao jedan od najskupljih nogometaša današnjice.

Kovač ga je silno želio vidjeti u Bayernu, ali Real je bio brži.

"Niko je čovjek koji mi je pokazao pravi put. Presretan sam jer sam imao priliku raditi s njim", rekao je Jović.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:00