Article_Top_970x250

Službeni susret čelnika Vanjskotrgovinske komore BiH i Aluminija d.d. Mostar

posjet

Službeni susret čelnika Vanjskotrgovinske komore BiH i Aluminija d.d. Mostar

kol 02, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Novoimenovani član Predsjedništva Vanjskotrgovinske komore BiH dr. Vjekoslav Vuković posjetio je danas Aluminij d.d. Mostar, gdje su mu domaćinima bili v.d. direktora Društva Dražen Pandža i predsjednik Nadzornoga odbora Društva Dalibor Miloš.

Vuković je, na službeni poziv Aluminijeve Uprave, došao u radni posjet kako bi, uz službeno upoznavanje, zajednički utvrdili strategiju daljnje poslovne suradnje. Napominjemo kako je VTK BiH bila od značajne pomoći u Aluminijevu nastojanju za suspendiranjem carine na uvoz nelegiranoga aluminija koja je onemogućavala gospodarski razvoj i izvozni iskorak BiH, te kako stalna razmjena informacija i zajedničko djelovanje ove komore s velikih gospodarskim subjektima u BiH u konačnici uvijek vodi osjetnoj koristi državnoj ekonomiji i dodatnomu priljevu novčanih sredstava u državni proračun.

Aluminij d.d. Mostar je, kao uvjerljivo najveći pojedinačni izvoznik u BiH, itekako zanimljiv tijelu koje je najčešće prvom adresom u komunikaciji stranih poslovnih subjekata s vlastima i gospodarstvenicima unutar BiH, ali i cijenjenim savjetodavnim tijelom za brojna državna ministarstva, kada je riječ o gospodarskim pitanjima.

Aluminij Mostar

Dnevnik.ba