StoryEditor
aleksandar vučić:

"Slušamo o prijetnjama iz regije, a ja šutim..."

Piše desk  /  05.03.2022., 22:58h
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić govorio je o brojnim aktualnim temama tijekom gostovanja na Kurir televiziji.

Kaže da mu je predsjednik Francuske Emmanuel Macron rekao da nitko prije Srbije neće ući u Europsku uniju, pa ni Ukrajina.

"Ovo pričam da ljudi znaju da država nije igračka. U ovakvim situacijama, kada bjesni rat, ljudima morate pokazati mnogo odlučnosti, ali i brinuti za ljude. Mi Srbi volimo se izjašnjavati i pitati, a nekad je baš važno da se pomirimo i sklonimo. Dolazi mnogo teže vrijeme, ne našom krivnjom. Srbija je mnogo bogatija i uspješnija. Ja ne želim da bilo kojoj majci dijete vratim u kovčegu dok sam predsjednik. Ne bih volio da me bilo čija politika dovede do toga, a volim slobodu, ovu zemlju, borio sam se za ovu zemlju jer je volim beskrajno", rekao je Vučić.

Kaže da smatra da je ključno za Srbiju očuvanje mira i stabilnosti. Dodaje da su žene daleko odgovornije od muškaraca.

"Nije moj posao da se ulizujem bilo kome. Slušamo o prijetnjama iz regije i ja šutim jer su neostvarive i besmislene, Srbija je danas mnogo jača ekonomski i vojno", rekao je predsjednik Srbije.

Dodaje da će Srbija čuvati mir i da joj je potreban napredak u ekonomiji.

"Srbija će čuvati mir, stabilnost, brinut će o životima svoje djece. Kada jednom netko u budućnosti bude analizirao sve poteškoće s kojima smo se suočili, nama sukobi nisu potrebni, već da rastemo. Naša pozicija je vrlo teška. Krenuo je vlak, kampanja, a naše je da se maknemo s te pruge, zato ne razumijem te ljude. U prošlosti smo uvijek sebe izlagali opasnostima, molim ljude da shvate da je za nas najvažnije da se sklonimo s te pruge jer vlak neće stati. Nema zaustavljanja ni kada je riječ o zahtjevima prema Srbiji, jer će svi da tražiti da se ižive nad malim, na Srbiji. Zato kod mene nema osmijeha, znam koliko je teško", dodao je Vučić.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 00:47