StoryEditor

Slučaj Pokvić i u Stocu? Nepoznati netko šarao spomenike, odmah za fašizam optuženi Hrvati

Piše D  /  11.05.2020., 11:05h

- Oštećeni i išarani su središnji spomenik palim borcima NOR-a i žrtvama fašizma, kao i ploča pred Koštanom bolnicom, koncentracijski logor i mučilište HVO-a i HV-a za Bošnjake Stoca, napisao je na svom profilu aktivist Demir Mahmutćehajić, prenosi klix.ba.

Podsjećamo Mahmutćehajić je jedan od sudionika napda na izborni proces u Stocu, kad je zajedno sa Salmirom Kaplanom i drugim osobama nasilno prekinuo održavanje posljednjih lokalnih izbora u ovoj općini. Za taj čin je i sudski procesuiran.

Foto: Facebook

"Dok u Sarajevu presipate iz šupljeg u prazno, iz Fikreta u Solaka, iz Čengića u Nikšića, iz Šahman u Dizdara, mi trpimo posljedice. Umjesto da u sigurnosti Sarajeva ‘hrabro‘ prosvjedujete protiv mise kojom vas magarče, dođite u Stolac i hrabro stanite fašistima na megdan! Ili su vam Mućke stale u grlu", napisao je Mahmutćehajić.

Prizore je komentirao i federalni zastupnik Nezavisnog bloka, Stočanin Amer Obradović, koji kaže kako je i ovo jedan od dokaza zašto je organiziranje mise za žrtve Bleiburga pogrešno, jer to budi povijesni revizionizam i neofašizam kojeg u Stocu još od početka devedesetih, po njegovim riječima, ne manjka. Ovaj političar je tako pokušao Hrvate Bosne i Hercegovine optužiti da su fašisti.

 

Foto: Facebook

"Sve dok lokalna vlast, kao i ona entitetska i državna, svojim djelovanjem bude sponzor i motivator ovim ‘crnocrtačima‘, jasno je da će ideologije zla biti žive i opasne. U Stocu ih je posebno važno pobijediti. Ako ih pobijedimo u Stocu, pobijedit ćemo ih i u čitavoj državi Bosni i Hercegovini", napisao je na svom Twitter profilu Obradović.

Bošnjačka je javnost u startu, bez istrage, za vandalizam optužila Hrvate. Bak kao i u dobro poznatom slučaju "Pokvić", kad je mladi Bošnjak Adis Pokvić uvredljivim porukama išarao vlastiti automobil i to pokušao prikazati kao napad Hrvata na Bošnjake. Uskoplja. Čini se kako se matrica ponavlja.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:38