StoryEditor

Slučaj "Memić": Uhićeni Dupovac i Mutap predati Tužiteljstvu BiH

Piše D  /  02.02.2021., 09:02h

Ovu informaciju je za "Avaz" potvrdio glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić. Oni su predati jutros u 8:30 sati.

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta u Tužiteljstvo je stigao jedan od odvjetnika uhićenog Mutapa.

Ispitivanje osumnjičenih zakazano je u 9:30 sati nakon čega će Tužiteljstvo odlučiti o daljim mjerama. Ili će tražiti pritvor, mjere zabrane ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

Podsjećamo, njih su jučer uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage u slučaju "Memić".

Dupovac se sumnjiči da je nezakonito prisustvovao obdukciji tijela Memića, ali o tome nije napravio službenu zabilješku.  

Obavljeni su pretresi njihove imovine u Hadžićima, kao i imovine na Stupu, te u sarajevskom naselju Butmir. Prema neslužbenim informacijama Avaza, SIPA je tražila dokaze koji se odnose na činjenicu da je uhićeni Dupovac 2016. godine, odmah nakon nesreće na Ilidži, angažirao dvije osobe kako bi pronašle automobil Renault Clio, koji nema nikakve veze s nesrećom na Ilidži.

U tome mu je, navodno, pomogao i Zijo Mutap. Ovo vozilo koje su pronašli, iako se ne radi o policijskim istražiteljima, Dupovac je predao istražnim organima na daljnje postupanje.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:47