StoryEditor
UOČI IZBORA

Slovenski ministar poljoprivrede dao ostavku zbog afere oko neplaćanja hotelskog računa

Piše fena  /  20.04.2022., 12:10h
Slovenski ministar poljoprivrede Jože Podgoršek u srijedu je podnio ostavku zbog afere oko neplaćanja jednog hotelskog računa.

Prema medijskim napisima, Podgoršek je u siječnju ove godine u jednom hotelu u Bohinju napravio račun od 800 eura, a nije ga podmirio nakon odlaska nego je to navodno kasnije umjesto njega napravio poljoprivredni kombinat s kojim je ministarstvo poljoprivrede u sporu oko vlasništva poljoprivrednog zemljišta.

Mediji navode kako se  radilo o slučaju sukobainteresa, odnosno korupciji, jer je hotel koji je izdao račun u vrijeme kad je ministar u njemu boravio bio u vlasništvu osobe povezane sa spomenutim poljoprivrednim kombinatom.

U izjavi za javnost Podgoršek je u srijedu kazao da je dao ostavku, ali je sugerirao da to čini kako afera ne bi naškodila vladi premijera Janeza Janše pred izbore u nedjelju 24. travnja, dok se osobno ne osjeća krivim, prenosi Hina.

Ostavku dajem isključivo zbog prekasno plaćanog računa i to je činjenica zbog koje mi je žao, napisao je Podgoršek u objavi na Facebooku, žaleći se da su ga mediji ocrnili.

Također je rekao da se radilo o pokušaju iznude za koji je optužio neke u poljoprivrednom lobiju kojemu se suprotstavljao, pa je to prijavio i policiji.

Podgoršek je u Janšinu vladu ušao kao član umirovljeničke stranke DESUS, a nakon njenog izlaska iz vlade približio se demokršćanskoj Novoj Sloveniji (NSI) koja ga je kao svog kandidata kandidirala i na izborima. Stranka je njegovu ostavku ocijenila moralnim i odgovornim činom.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:28