StoryEditor

Slovenka optužena da je odrezala sebi ruku zbog osiguranja, proglašena je krivom

Piše D  /  11.09.2020., 10:09h

Optužnica je prvooptuženu Juliju Adlešič, njezinog partnera Sebastiena Abramova i njegove roditelje Tinku Huskić Colarič i Gorazda Colariča teretila za pokušaj prevare u osiguranju.

Kako javljaju slovenski mediji, ona i njen dečko proglašeni su krivima. Njen dečko je dobio tri godine zatvora, a Adlešič je dobila dvije godine zatvora. Kako piše 24ur.com, uračunat će se im se vrijeme koje su proveli u kućnom pritvoru.

Gorazd Colarič, otac Abramova, osuđen je na godinu dana uvjetno, a Tinka Huskić Colarič, majka, oslobođena je.

Kako je tvrdila Abramov, nesreća se dogodila početkom 2019. godine nakon što si je cirkularnom pilom odrezala šaku. Sebastianov otac prvi je dotrčao na mjesto nesreće i nazvao hitnu pomoć, ali je odrezanu šaku ostavio na mjestu događaja, pisali su mediji.

Ona je na sudu u Ljubljani prije nekoliko dana kazala kako ništa nije učinila namjerno te da do sada nije imala nikakvih problema sa zakonom osim vožnje bez pojasa.

"Nitko ne želi postati invalid. Kad bih mogla, vratila bih vrijeme i ne bih se ni približila toj pili", kazala je na sudu. Tražila je od suca da je pusti iz kućnog pritvora, piše 24ur.

"Moja mladost je upropaštena. Izgubila sam ruku s 20 godina, a samo ja znam kako", rekla je.

Djevojka je bez šake ostala 4. siječnja 2019. godine. Nekoliko dana nakon nesreće ona je zatražila isplatu od osiguranja, ali je optužena za prevaru.

Tužiteljstvo tvrdi da su sve isplanirali još 2018. godine te da su tada sklopili osiguravajući ugovor s više osiguravajućih kuća. Julija je u ovom slučaju zbog invalidnosti trebala dobiti preko milijun eura od čega bi dio dobila odmah, a dio u obliku trajnog mjesečnog prihoda. Također, tužiteljstvo tvrdi da je njen dečko prije nesreće na internetu pretraživao o umjetnoj, biomehaničkoj ruci, a što se uklapa u tezu da je sve isplanirano, piše Index.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:13