StoryEditor

Slovenija dovodi vojsku na granicu s Italijom

Piše D  /  21.07.2019., 10:07h

Na područje Kopra, gdje je zadnjih tjedana uočen veći ilegalni priljev migranata, a na traženje policije, u ponedjeljak će se uputiti dodatnih 35 pripadnika vojske u ispomoć policiji, priopćila je vojska. Koristit će se većinom sredstava koje vojska ima u redovitoj upotrebi, od onih za promatranje do oklopnih vozila, te će na dnevnoj bazi u mješovitim ophodnjama s policijom pomagati postrojba na razini čete, dodaje se u priopćenju, prenosi Hina.

Ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da policija učinkovito štiti južnu granicu od ilegalnih migracija i većinu migranata uspijeva vratiti hrvatskim vlastima.
Ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar prošli se tjedan sastao s talijanskim kolegom Matteom Salvinijem i nakon sastanka rekao da su Slovenija i Italija spremne pomoći Hrvatskoj u borbi protiv ilegalnih migracija, možda i uz pomoć Frontexa, ako Hrvatska ocijeni da joj je ta pomoć potrebna.

Pojačani angažman Slovenije na sprečavanju ilegalnih migracija na granici s Italijom počeo je početkom ovog mjeseca kada su uvedene zajedničke ophodnje slovenske i talijanske policije.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:10