StoryEditor
drama u francuskoj

Slovak napravio kaos na francuskom nebu: Bosonog ukrao putnički avion u Italiji, pa preletio francusku bazu s nuklearnim podmornicama

Piše desk  /  30.03.2022., 18:56h
U srijedu ujutro oko 10:40 sati francuski borbeni avion Mirage 2000 poletio je kako bi presreo putnički avion koji je ukraden u Italiji, javlja francuski radio Europe 1.

Nepoznata osoba porijeklom iz Slovačke otela je putnički avion u Italiji i poletjela prema Francuskoj.

Slovak je uspio je da otme avion u Italiji, uđe u francuski zračni prostor i preleti nekoliko oblasti koje su zabranjene za letenje, uključujući pomorsku bazu Toulon u kojoj se nalaze francuske nuklearne podmornice. 

Također, nadletio je aerodrom u Nici na Azurnoj obali, zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore zračni prostor iznad Nice na 30 minuta.

Poslije nekog vremena, ukradeni avion je sletio na aerodrom. Po slijetanju na aerodrom muškarac je priveden u policiju i tom prilikom je službenicima predao pismo na engleskom jeziku čiji sadržaj nije poznat javnosti.

Nepoznati muškarac nije pružao otpor prilikom uhićenja i kod sebe nije imao dokumente.

Mnogima je privukla pažnju činjenica da Slovak na sebi nije imao cipele, već je sve vreme bio u čarapama. Njemu je u međuvremenu određen pritvor.

25. travanj 2024 21:34