StoryEditor

Slovački izbornik nakon poraza: Hrvatska je prejaka, ipak su oni viceprvaci svijeta...

Piše D  /  17.11.2019., 09:11h

Hrvatska je bila prejaka, ipak su oni viceprvaci svijeta, rekao je slovački izbornik Pavel Hapal nakon poraza od Hrvatske na Rujevici 3-1.

Povela je Slovačka 1-0, vodila i na poluvremenu, no u drugom dijelu izabranici Zlatka Dalića pokazali su svoju moć, zabili čak tri gola i osigurali Europsko prvenstvo 2020. godine.

-  Moram reći da sam jako razočaran. Mislim da smo mogli puno bolje proći. Prvo poluvrijeme odigrali smo jako dobro, nismo ušli s Hrvatskom u nadigravanje, trčanje gore-dolje. Dobro smo stajali na terenu, bili smo kompaktni i kontrolirali tijek utakmice. Hrvati su bili i malo nervozni, otišli su na poluvrijeme s 0:1. Nismo to iskoristili - započeo je priču Hapal, a onda objasnio drugo poluvrijeme:

- U drugom dijelu dogodilo se da smo golove dobili onako kako nismo smjeli - nakon kontri. Drugi je bio iz kornera, ali prije toga je bila kontra. Kad je pao treći gol, bilo je sve gotovo.

Plan slovačkog izbornika u drugom poluvremenu u potpunosti je propao. Glavni cilj bio je - ugasiti kontre:

- Nismo htjeli dozvoliti Hrvatima da odigravaju kontre, a upravo se to dogodilo. Nismo imali ni sreće, lopte su se njima sretno odbijale u tim akcijama. Zonski smo se branili, ali netko je zakasnio. Želimo zabijati golove iz kornera, ali opet smo ga primili.

Hrvatska se ovom pobjedom kvalificirala na Euro, a svoje protivnike u skupini ‘vatreni‘ će doznati za malo manje od dva tjedna, točnije 30. studenog kad se ždrijeg održava u Bukureštu, pišu 24sata.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:08