StoryEditor

Sloboda medija je važna za izgradnju demokratskog društva i BiH u cjelini!

Piše D  /  03.05.2020., 10:05h

Podsjećaju kako je uloga medija u društvu uvijek bila važna i imala posebno mjesto te da su informiranje, istina, pomoć, razvoj demokracije, objektivnost, obrazovanje, samo dio misije koju svakodnevno rade tisuće i tisuće novinara diljem svijeta, pa tako i u BiH.

 "Ovogodišnji Svjetski dan slobodan medija obilježava se u pandemiji koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet. U BiH su uz liječnike, policajce, humanitarce, volontere i mnoge druge koji su u ovim danima karantena i izolacije pučanstva na pomoći građanima i novinari koji s ‘prve crte‘ koronavirusa svakodnevno izvještavaju, prenose informacije, otkrivaju priče s terena, izlažu raznim opasnostima sebe i svoje obitelji kako bi vijest doprla do svakog bh. stanovnika", ističu iz DHN-a.

 Napominju kako pandemija koronavirusa negativne posljedice osim ekonomije i gospodarstva ostavlja i na medije.

 "Suočeni su s problemima, mnogi na rubu opstanka i upitne budućnosti nakon prestanka pandemije mediji u BiH trebaju pomoć. Trebaju podršku svih u BiH, svih institucija kako bi mogli svoj posao i dalje obavljati na profesionalan način i razvijati medije u kojima rade", navode iz DHN-a.

 Ističu kako je sloboda medija važna za izgradnju demokratskog društva i BiH u cjelini.

 "Zajedno možemo pomoći da BiH u budućnosti bude zemlja prosperiteta i jednakih prava za sve koji u njoj žive, poticati pozitivne priče i primjere koji će potaknuti ostanak i oporavak svih sfera života nakon pandemije koronavirusa. Svim kolegama koji rade u medijima čestitamo današnji Svjetski dan slobode medija", stoji u priopćenju DHN BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:59