Article_Top_970x250

Slišković: Ne zanosimo se pobjedom, Sarajevo i dalje ima veliku prednost

nakon slavlja na koševu

Slišković: Ne zanosimo se pobjedom, Sarajevo i dalje ima veliku prednost

ožu 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: oslobodjenje.ba

Nogometaši Zrinjskog rezultatom 1:0 su svladali Sarajevo, a trener gostiju Blaž Slišković je bio zadovoljan izvedbom svoje ekipe

"Mislim da je ovo bila veoma vrijedna pobjeda protiv ekipe koja igra najkvalitetniji nogomet ove godine. To sam rekao i prije 2-3 dana, zasluženo su prvi na tablici. Iz tog razloga, ova pobjeda ima najveći značaj, dobili smo tim koji je zaista kvalitetan, što potvrđuje da i mi imamo određenu kvalitetu i da nismo zaboravili igrati. Kad igramo onako kako se dogovorimo u svlačionici, teško nas je pobijediti", istakao je Blaž Slišković, osvrnuvši se i na sam tijek utakmice:

"Odigrali smo dosta disciplinirano, pogotovo u fazi obrane. Željeli smo biti još opasniji prema naprijed u fazi tranzicije, nisu nam dozvolili jer je i Sarajevo odigralo veoma kvalitetno. Imali smo jednu, dvije, tri prilike i poluprilike, iskoristili smo jednu i uspješno obranili svoju prednost do kraja. Ne znam mogu li reći da smo zasluženo pobijedili, ali mogu reći da su trud, volja i želja mojih igrača nagrađena".

Odbio je govoriti o borbi svoje ekipe za naslov prvaka

"Ima još dosta kola do kraja i naravno da nije isto da smo ostali na devet ili 12 bodova, tada bi prvenstvo bilo završeno. Sada možemo reći da je do kraja ostalo još mnogo igre. Sigurno da ovih šest bodova nama ostavljaju određenu nadu da možemo svega kvalitetnim igrama nastaviti ovo što smo započeli večeras u Sarajevu. Mislim da će se vratiti određeno samopouzdanje kod naših igrača i da ćemo do kraja prvenstva odigrati barem ovako kvalitetno kao što smo igrali večeras. Utrka će biti do kraja, da ne kažem neizvjesna, ali mi se ne trebamo mnogo opterećivati obranom titule. Važnije mi je da smo bodovno u dosta solidnoj razlici u odnosu na treći i četvrti klub", kazao je Slišković.

Ponovio je i da njegov tim nikako ne želi najavljivati velike stvari, već da mu je ključno izboriti plasman u Europu. 

"Europu želimo osigurati, a ako nam Sarajevo svojim kiksevima dozvol,i želimo napasti prvo mjesto. Ako oni budu igrali kvalitetno, ne može ih nitko stići. Mi smo prije svega zadovoljni jer će nam se nakon četiri loše utakmice podići moral, a hoćemo li biti prvi i hoćemo li stići Sarajevo, o tome sada ne želimo razmišljati", poručuje trener Zrinjskog.

Za kraj je kazao i da Sarajevo nije davalo prostor euforiji ranije kad je slavilo pobjede protiv Zrinjskog.

"Dobilo nas je Sarajevo u Kupu BiH i u prvenstvu ovdje, pa je Husref bio normalan, nije bio euforičan, promatrao je to kao i svaku drugu utakmicu. Naravno da ima trostruki ili četverostruki značaj kad dobijete ekipu koja je kvalitetna i ima pojedince, koji djeluju istovremeno kvalitetno kao kolektiv. Nema potrebe da se zanosimo, čvrsto smo na zemlji, znamo što možemo, što ne možemo i drago mi je da smo pokazali da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu", kazao je Slišković za kraj.

Dnevnik.ba