Article_Top_970x250

Slikovnica 'Mali pobjednik' stigla štićenicima sirotišta sv. Ante u Tanzaniji

hkd napredak

Slikovnica 'Mali pobjednik' stigla štićenicima sirotišta sv. Ante u Tanzaniji

sij 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Slikovnica "Mali pobjednik", koja je izdana u nakladi Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavne podružnice Mostar, s ciljem pomoći štićenicima sirotišta sv. Ante u Songei, stigla je u Tanzaniju.

U suradnji s Humanitarnom udrugom "Kolajna ljubavi" učenici i djelatnici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića osmislili su projekt koji je obuhvaćao izradu i izdavanje slikovnice "Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo", priopćeno je iz HKD-a Napredak, prenosi Fena.

Slikovnica je prevedena na svahilij i engleski jezik, a ilustrirali su je učenici s učiteljicom Sanjom Marić te Pero Marić. Profesorice Nikoleta Raič i Daliborka Martinović priču su prevele na engleski jezik, a prijevod na svahili uradio je David Mhagama. Grafički je slikovnicu priredio Mario Brkljača, a autorica priče je književnica za djecu i mlade, školska knjižničarka Milena Jukić Bandić, dok je urednica izdanja ravnateljica Daria Stojčić.

Slikovnica je izašla iz tiska krajem listopada u nakladi HKD-a Napredak Glavne podružnice Mostar, a u akciju prikupljanja sredstava za štićenike Sirotišta sv. Ante u Songei (Tanzanija) uključili su se brojni građani Mostara, Hercegovine, ali i Zagreba.

Naklada od 500 komada rasprodana je u nekoliko tjedana, a sav prihod od prodaje slikovnice utrošen je na uređenje blagovaonice spomenutog sirotišta.

Od prikupljenih sredstava oličeni su zidovi, uređeni podovi, kupljeni stolovi i stolice za blagovaonicu te su u novouređenom prostoru štićenici mogli i čitati i listati slikovnicu koja je zbog njih i napisana. Mali pobjednik je tako napokon stigao kući, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: