Article_Top_970x250

Slavni turski nogometaš radi u Washingtonu kao taksist

erdogan mu sve uzeo

Slavni turski nogometaš radi u Washingtonu kao taksist

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Nekadašnja zvijezda turskog nogometa Hakan Sükür, koji se nakon nogometa okušao i u politici, za život sada zarađuje kao vozač Ubera u SAD-u.

Filmsku priču turske superzvijezde objavio je njemački Welt am Sonntag, koji je 48-godišnjeg Hakana Süküra pronašao u Washingtonu.

"Preselio sam se u SAD i isprva vodio lokal u Kaliforniji, a kada je to propalo, sada radim kao vozač Ubera i prodajem knjige", kazao je Hakan Sükür, koji je 2002. godine odveo Tursku do trećeg mjesta na SP u Japanu i Južnoj Koreji.

Karijeru je napravio u Galatasarayu i reprezentaciji za koju je u 112 nastupa zabio čak 51 gol, bio je najplaćeniji turski nogometaš, a igrao je i za Torino, Inter, Parmu i Blackburn.

Nakon prestanka karijere Sukur se počeo baviti politikom, ušao je u parlament, kao veliki protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a nakon neuspješnog državnog udara morao je napustiti domovinu.

"Nisam bio ni terorist ni izdajnik, a sve su mi uzeli, cijelu moju imovinu su zaplijenili", kazao je Sükür, prenosi gol.hr.

Dnevnik.ba

Tagovi: