StoryEditor

Slavni komentator šokirao izjavama o ženama, ali ovakvu kaznu nije očekivao

Piše D  /  28.03.2019., 11:03h

Talijanski komentator Sergio Vessicchio dobio je izvanredni otkaz nakon što je u utakmici regionalne lige koju su igrali Agropoli i Sant‘Angello istaknuo kako je užasnut što nogometni savez Italije šalje žene kako bi bile pomoćnici na utakmicama, prenosi Večernji.hr

Rekao je da je zbog njih jako ružno gledati utakmicu i da je smiješno da savez šalje žene na utakmice klubova koji imaju mizerne budžete. No, tu se nije zaustavio. Nakon utakmice je u obrani svojih stavova objavio i poruku na društvenim mrežama:

"Mislim da je uvođenje žena u nogomet pogrešno zbog mnogo razloga tako da još jednom potvrđujem svoje riječi. Zašto svi moralisti ne naprave kampanju da one zaigraju protiv muškaraca. E to je prava diskriminacija", rekao je  Vessicchio. 

Dobio je otkaz i zabranu bavljenja novinarstvom.

- Bio sam u tom trenutku vruće glave i nisam ni razmišljao o onome što govorim. Žao mi je, ja nisam seksist, nemam nikakvog opravdanja za svoje ponašanje, osim da zaista ne mislim tako. Isprićavam se ženama, što se mene tiče, one trebaju vladati svijetom - kazao je Vessicchio.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 10:51