StoryEditor

Slavlje u Francuskoj preraslo u tragediju: Smrti, pljačke i neredi

Piše D  /  16.07.2018., 12:07h

Baš kao i u Hrvatskoj, i u Francuskoj se utakmica na videozidovima gledala u svim gradovima, a najluđe je bilo u Parizu gdje se ispod Eiffelova tornja skupilo više od 100.000 ljudi. Nakon vodećeg gola Francuske rulja je eksplodirala od oduševljenja, a potpuni delirij počeo je nakon utakmice.

Stotine tisuća ljudi okupilo se na aveniji Champs-Elysees, gdje su gorjeli deseci baklji i dimne bombe, a sve je bilo popraćeno glasnom pjesmom i slavljem.

Oni najluđi skakali su s mosta u poznati pariški kanal Saint-Martin, a euforično je bilo u gotovo svakoj gradskoj ulici.

U Parizu se dogodio veliki broj pljački protekle večeri, grad je bio pod velikom opsadom navijača i na kraju je došlo do obračuna između policije i huligana, pa su organi reda koristili gumene metke i vodene topove, prenosi Index.hr.

U Lyonu je također bio potpuni kaos, huligani su razbijali automobile i kante za smeće, divljali i palili sve pred sobom, pa je policija imala pune ruke posla. U blizini Nancyja je zabilježeno kako je teško stradao trogodišnji dječak kao i dvije šestogodišnje djevojčice. Apokaliptične scene zabilježene su i u Marseilleu, gdje je došlo do masovne tučnjave s policijom.

Nažalost, u čitavom tom kaosu, zabilježena su i dva smrtna slučaja.U alpskom gradu Annecyju 50-godišnji navijač je preminuo uslijed slavlja, a u Sen Felixu preminuo je 30-godišnjak koji se automobilom zabio u drvo.

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 11:14