StoryEditor

Skupština ZDŽ će delegate za Dom naroda FBiH birati poslije Nove godine

Piše D  /  26.12.2018., 10:12h

Izvjesno je, međutim, da izbor tri zastupnika iz reda Bošnjaka, po jednog iz reda Hrvata i Srba neće biti obavljen ni do Nove godine, jer je za petak zakazana redovna sjednica na kojoj će, između ostalog, biti razmatrana i Odluka o privremenom financiranju ZDŽ-e za prvi kvartal 2019. godine.

-Jasno je bilo odmah po objavi odluke SIP-a da se tehnički neće moći ispoštovati taj rok, ali mi smo svim zastupnicima koji žele da se kandiduju za Dom naroda FBiH, poslali tu odluku SIP-a i od njih tražili da dostave svoje prijedloge - kazao je u izjavi za Fenu predsjedavajući Skupštine ZDŽ Ismet Sarajlić.

Tek nakon što budu pristigli prijedlozi, najavljuje, oni će ih proslijediti SIP-u na verifikaciju.

-Nakon što i SIP verificira kandidature, tek tada ćemo i mi moći zakazati nastavak sjednice i izabrati delegate za klubove naroda iz našeg kantona. Neke prijedloge zastupnika očekujemo da dobijemo i tijekom dana, ali ćemo sačekati i sutra kako bi svi koji žele poslali svoje kandidature - ističe Sarajlić, najavljujući da će izbor delegata za Dom naroda FBiH iz ZDŽ-e biti obavljen tek nakon Nove godine.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:01