StoryEditor
sarajevo

Skupština KS traži od Tužiteljstva da hitno provjeri diplomu Sebije Izetbegović

Piše Desk  /  13.09.2021., 22:45h
Zaključak je usvojen s 21 glasom "za".

Skupština Kantona Sarajevo podržala je prijedlog Kluba Naroda i pravde da se zatraži od Tužiteljstva KS provjera navoda o tome da diploma Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a nije u skladu sa zakonom.

Zaključak je usvojen s 21 glasom "za", prenosi RadioSarajevo.ba.

"Provjerom rektorata i nadležne inspekcije, do sada je utvrđeno nekoliko činjenica - Izetbegović nije imala uvjete za upis na postdiplomski studij, shodno prosjeku ocjena na Medicinskom fakultetu. Zagrebački univerzitet u svom odgovoru nije mogao potvrditi vjerodostojnost indeksa da je navedena osoba položila u Zagrebu 10 ispita. 

Ovakvo stanje je utvrđeno i provjerom Kantonalne inspekcije u Sarajevu, a isto je potvrdila i Izetbegović u svom odgovoru medijima", rekla je zastupnica NIP-a Danijela Kristić tijekom današnje sjednice Skupštine KS.

Tražila je da hitno reagira Tužiteljstvo KS koje do sada nije "iz potpuno nerazumljivih razloga po službenoj dužnosti nije formiralo predmet".

"Potvrda ovih navoda dovodi do nemjerljive štete po kredibilitet UNSA , obzirom da studenti polažu ispite pred osobom koja nema uvjete da predaje na fakultetu", napomenula je Kristić ranije.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 09:55