Article_Top_970x250

SKUPŠTINA HNŽ Potvrđena odluka o izboru Martinovića i Špage

rukovodstvo

SKUPŠTINA HNŽ Potvrđena odluka o izboru Martinovića i Špage

pro 03, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine izabrani su Tomislav Martinović iz Kluba hrvatskog naroda i Šerif Špago iz Kluba bošnjačkog naroda.

Odluka o tome tko će biti predsjedavajući, a tko zamjenik predsjedavajućeg bit će donesena na jednoj od sljedećih sjednica Skupštine HNŽ-a, prenosi Fena.

Klub srpskog naroda nije se u ponedjeljak izjasnio tko će iz reda tog Kluba ući u rukovodstvo Skupštine HNŽ-a.

Nakon završetka sjednice Tomislav Martinović najavio je kako će aktualni saziv Skupštini predano raditi na rješavanju svih onih pitanja koja su do sada ostala neriješena zbog raznoraznih političkih blokada.

- Bit ćemo potpuno predani u traženju rješenja da svaki stanovnik HNŽ-a uistinu u svakodnevnom životu vidi bolju budućnost - kazao je Martinović.

Šerif Špago je nakon potvrde o izboru u rukovodstvo Skupštine kazao kako će među prioritetima rada Skupštine HNŽ-a i drugih organa vlasti biti pitanja koja se odnose na proces pristupanja EU te usklađivanje domaćeg zakonodavstva s pravnom stečevinom EU.

Jedno od prioritetnih pitanja, najavio je Špago, je izbor policijskog ravnatelja u HNŽ-u, kao i plan rekonstrukcije i dogradnje objekta Skupštine, u okviru čega bi se trebala graditi nova dvorana za sjednice županijske skupštine i uredi za radna tijela i klubove zastupnika.

U novom sazivu Skupštine HNŽ-a od 30 zastupnika bit će 14 žena. Koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH imat će 13 zastupnika (Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić), SDA će imati osam zastupnika (Šerif Špago, Irma Memidžan, Ajdin Teletović, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić), a SDP BiH tri (Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić).

U skupštinskim klupama su i dva zastupnika Hrvatskog zajedništva (Marija Bešker i Ivan Odak), dva iz SBB-a (Kenan Memić i Nermin Vrtić), jedan iz DF-a (Selma Drljević) i jedan iz HRS-a (Slaven Raguž).

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250