Article_Top_970x250

Skupština HBŽ-a razmatrat će situaciju u Hercegbosanskim šumama

izvanredna sjednica

Skupština HBŽ-a razmatrat će situaciju u Hercegbosanskim šumama

ruj 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije zakazao je za utorak, 1. listopada, izvanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati situacija u Javnom poduzeću Šumsko-gospodarsko društvo "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres.

Po riječima zastupnika Županijske neovisne liste i člana kolegija Skupština HBŽ-a Draška Dalića, dnevni red utvrdit će se na samoj sjednici, a jedna od točaka trebao bi biti zahtjev za razrješenjem članova Skupštine JP ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres i imenovanje opunomoćenika Skupštine Društva "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres.

Dalić je kazao kako je aktualna Skupština "Hercegbosanskih šuma" izgubila povjerenje vladajućeg HDZ-a BiH.

Pojedini članovi Kolegiji Skupštine HBŽ-a upozorili su kako ne bi bilo dobro ići u brzu smjenu Skupštine, a zatim i Nadzornog odbora i Uprave Hercegbosanskih šuma, jer ta tijela od dana imenovanja nisu podnijela izvješće o svom radu.

Umjesto toga predloženo je sazivanje posebne sjednice Skupštine HBŽ-a na kojoj bi Uprava, Skupština i Nadzorni odbor Hercegbosanskih šuma bili pozvani da podnesu izvješće o svom radu, nakon čega bi županijski zastupnici mogli imati potpuniju sliku o situaciji o najvećem javnom poduzeću u HBŽ-u, dodao je Dalić, prenosi FENA.

Dnevnik.ba