StoryEditor

Skupa pogreška: Španjolac objasnio kako je Real izgubio 900 milijuna eura

Piše D  /  13.03.2019., 12:03h

U tekstu pod naslovom ‘Ronaldo vrijedi 1000 milijuna...‘, novinar Jesus Sanchez pita se kako je Real prošlog ljeta mogao dopustiti da izgubi igrača kao što je Ronaldo. I tio za ‘samo‘ 100 milijuna eura odštete.

"Da, glupo je poricati. Bilo je to devet godina turbulencija, odnosa povuci - potegni. Odnos je narušen jer i najstrpljiviji otac se umori od razmažene djece. Finale u Kijevu bila je točka bez povratka, a Ronaldo je nakon osvajanja 13. titule u Ligi prvaka izrazio želju za odlaskom. Koegzistencija nakon tolikih tenzija bila je već nemoguća. Ali...Real nikad nije morao pustiti Ronalda da ode, igrača s važećim ugovorom, najboljeg strijelca u povijesti kluba i tvorca četiri posljednja naslova Reala u Ligi prvaka... Real je popustio i prodao ga za sto milijuna i Florentino je popustio njegovoj želji da ode jer više nije želio trpjeti pritiske. Upravo smo vidjeli da Ronaldo nema cijenu. Bila je to povijesna greška...", piše Sanchez.

"On nije samo čovjek koji je zabio tri gola kojima je izbačen Atletico. On je čovjek koji je nakon poraza na Wanda Metropolitanu znao da Juventus može nadoknaditi zaostatak. On je igrač koji je motivirao igrače u tunelu u tunelu. On je igrač koji se nikad ne skriva, koji zastrašuje i nameće se. On je vođa i natjecateljska zvijer, on je strijelac kojem nema premca. On je igrač odluke u najzahtjevnijem natjecanju, u Ligi prvaka. Cristiano je nosio Real koji je potonuo bez njega i sada je u Juventusu. Razumijem da je ljudima u Madridu bilo nepodnošljivo imati ga više u svojim redovima, ali da ga prodaju za 100 milijuna eura. To mu nije bila vrijednost, vrijedio je bar 1000 milijuna...", zaključuje se u tekstu.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:58