StoryEditor

Škoro zbog spota s reperom koji veliča nacizam otpustio šefa multimedije u stranci

Piše D  /  26.04.2021., 06:04h

Predsjednik Domovinskog pokreta i kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro u ponedjeljak je zbog spota s reperom Zizijem, poznatom po koketiranju s ustaškim i nacističkim simbolima, razriješio dužnosti voditelja multimedije i povukao zajednički spot.

"U svemu što u životu radim krećem s premisom dobra. Tako sam i krenuo u suradnju s mladim reperom Zvonimirom. Nisam pratio njegov raniji rad, niti sam razmišljao na način da bi u njegovom stvaralaštvu bilo nečega spornog. Sreli smo se sasvim slučajno i napravili smo zajednički odličnu pjesmu o Zagrebu koristeći dva glazbena žanra", napisao je Škoro na facebook profilu, prenosi Hina.

"Sama činjenica da se radi o mladom i talentiranom glazbeniku, ujedno i sinu hrvatskog branitelja i invalida Domovinskog rata, za mene je bila dovoljna da mu pružim ruku suradnje. Također su mi rekli da je aktivan u humanitarnim akcijama u pomoći bolesnima, a bio je i na Banovini gdje je pomagao potrebitima nakon potresa", dodao je.

Domovinski pokret je razriješio dužnosti voditelja multimedije jer i na taj način želimo pokazati da će svatko, sukladno ovlastima snositi odgovornost na svim razinama, stoji u objavi.

Škoro je, na konferenciji za novinare održanoj prije toga u Zagrebu, na pitanje novinara o suradnji na predizbornom spotu sa zagrebačkim reperom Zizijem, poznatom po svojim desničarskim stavovima, kao i po koketiranju s ustaškim i nacističkim simbolima, odgovorio da su "do njega došle određene stvari koje bi mogle biti sporne kada je u pitanju izvođač".

Oštro se ograđujem od bilo kakvih totalitarnih režima, antisemitizma koji mi se pokušava prišiti. Oštro osuđujem sve zločine svih totalitarnih režima, ustaške, četničke, komunističke i svaki oblik diskriminacije i smatram da ih apsolutno treba procesuirati, poručio je Škoro. 

Rekao je i kako će sve još jednom pogledati te se ispričao ako je pogriješio i najavio da će povući taj spot koji, kako je rekao, i nije objavljen na službenim kanalima, niti na youtubeu, već se pojavio na društvenim mrežama.

U svemu što u životu radim krećem s premisom dobra. Tako sam i krenuo u suradnju s mladim reperom Zvonimirom. Nisam...

Objavljuje Miroslav ŠkoroPonedjeljak, 26. travnja 2021.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 11:17