StoryEditor

Škoro: Spreman sam kandidirati se za gradonačelnika Zagreba

Piše D  /  15.12.2020., 03:12h

Da tu opciju ne isključuje potvrdio je jučer u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje smatra li da bi bio dobar gradonačelnik Zagreba, Škoro kaže da nije o tome razmišljao, ali je spreman.

"Domovinski pokret će ponuditi najboljeg kandidata, ako sam to ja, spreman sam", kaže Škoro, ali dodaje da još nisu o tome razgovarali.

Čelnik Domovinskog pokreta kaže da su pokušali pregovarati s Mostom, kao i oko parlamentarnih izbora, ali nisu postigli dogovor "jer je s Mostove strane bilo malo isključivosti".

Na pitanje misli li da bi pristali da s njim razgovaraju oko Zagreba, kaže: 

"Politiku ne shvaćam kao trgovinu, nego umijeće mogućega. Moramo sjesti i dogovoriti se", odgovorio je Škoro te istaknuo da su danas konstituirali podružnicu grada Zagreba nakon što su utemeljili 17 gradskih ogranaka. Kazao je kako do izbora u svibnju ima još vremena. 

Most je u međuvremenu izašao sa svojim kandidatom, što otežava moguće pregovore. "Bit će teže nego da smo sjeli i dogovorili se", kaže Škoro, no poziva Most na razgovor.

Na pitanje koje su stranke srodne Domovinskom pokretu, Škoro kaže da im je plan do kraja tjedna složiti popis.

"Domovinski pokret je spreman izaći sam na izbore u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj", kaže Škoro te dodaje: "Most nas je doveo u situaciju da nas tjeraju uza zid, oni imaju svog kandidata.  Mislim da Most ima boljih kandidata koji se mogu usprotiviti Bandiću", kaže.

Dnevnik.ba

09. svibanj 2024 01:02