StoryEditor

Škoro: Pupovac po svoje mišljenje ide na "fruškogorski dernek"

Piše D  /  15.09.2019., 06:09h

Brojne je reakcije u javnosti izazvala nedavna Škorina izjava da "bi pokrenuo zabranu određenih političkih stranaka ako se za to stvore uvjeti”, a na pitanje novinara Aleksandra Stankovića u HTV-ovoj emisji "Nedjeljom u dva” jesu li se stekli uvjeti da se zabrani SDSS, Škoro nije odmah odgovorio, prenosi Hina.

Najprije je uputio kritike na politički rad čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, ali je na kraju poručio da u ovom trenutku, kada bi bio predsjednik, ne bi pokrenuo zabranu SDSS-a.

"Trenutno? Ne, ne bih, ali sam rekao da predsjednik može te i dalje smatram da može i da treba, ako se steknu uvjeti”, rekao je na pitanje bi li pokrenuo zabranu SDSS-a da je predsjednik.

Prethodno je ustvrdio kako Pupovac kod njega izaziva nelagodu kad kaže "da mi svi skupa živom u nekoj državi koja nalikuje ili će završiti kao nekakva fašistička tvorevina iz 1945. godine”.

"Mene to zabrinjava. Ako je tome stvarno tako, ja u takvoj zemlji ne želim živjeti. S druge strane, ako to nije tako, čemu to onda služi, je li to onda po vama ili hrvatskoj javnosti, destabilizacija ili pokušaj destabilizacije”, istaknuo je Škoro.

Zamjera Pupovcu kako je rekao, što ide "po svoje mišljenje na fruškogorski dernek, dok mi svi obilježavamo godišnjicu Oluje Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja”.

"I vrati se nazad s nekakvim idejama po kojima je ustvari, taj nesretni odlazak srpskog stanovništva i življa iz Hrvatske, planirani egzodus koji se na tom derneku žaluje svake godine, i onda pokušava prikazati našu zemlju i nas sve skupa kao nekakve fašiste – meni je to grozno”, ustvrdio je Škoro.

Smatra i da Pupovčeva politika ne ide u korist političkog sustava RH. "Mislim da način na koji vodi svoje politike definitivno ne ide u korist političkog sustava RH i mislim da to nije dobro ni za njega ni za srpski narod u Hrvatskoj, niti za nas sve skupa”, rekao je upitan podriva li Pupovac demokratski sustav zemlje.

Škoro je odbacio nagađanja da će, ako ne pobijedi na predsjedničkim izborima, predvoditi okupljene desne stranke na parlamentarnim izborima.

"To nisu točne informacije. Usredotočen sam na ove izbore. Smatram da je sazrijelo vrijeme da se naprave promjene koje su nužne da bismo mogli ići dalje kao društvo. Ne razmišljam opće ni o kakvim parlamentarnim izborima, niti sam o tome vodio bilo kakve razgovore”, rekao je komentirajući nagađanja medija da će, ako ne pobijedi na predsjedničkim izborima, vjerojatno ostati u politici kao možebitni čelnik okupljenih stranaka desnice na parlamentarnim izborima.

No, nije isključio nastavak daljnjeg bavljenja politikom jer, kako je rekao, mora artikulirati do kraja ono što je započeo.

Na primjedbu novinara kako to ipak znači da bi se mogao kandidirati na parlamentarnim izborima, odgovorio je kako bi se možda mogao kandidirati za gradonačelnika Gospića. "Ne znam”, dodao je, pri čemu je novinar podsjetio da se Škoro već jednom kandidirao za gradonačelnika- Osijeka. "Jesam i nisam prošao”, dodao je kroz smijeh Škoro.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:13